Het verboden boek

Mijn boek

Maak kennis met Melle en zijn tijdreisbril, een boek-in-wording voor kinderen vanaf 9 jaar.

Van droom naar boek

 

Het is voor iedereen die van lezen en schrijven houdt natuurlijk de ultieme droom: het schrijven van een eigen boek. Voor mij was dat niet anders. Hoe mooi zou het zijn als jouw eigen boek een plaatsje krijgt in iemands boekenkast? 

De aanloop om daadwerkelijk te beginnen was lang. Ideeën en dromen zijn leuk, maar om ze ook echt werkelijkheid te laten worden vraagt nogal wat durf en doorzettingsvermogen. 

Van idee naar manuscript

Na het (voor)lezen van heel wat kinderboeken en pas nadat ik een cursus schrijven voor kinderen had gevolgd wist ik het zeker: mijn eigen kinderboek moet er komen.

Ik begon mijn ideeën voor een verhaal dat ging over het thema tijdreizen op papier te zetten. En zo werd Het verboden boek (het eerste deel uit een serie) Melle en zijn tijdreisbril geboren. Een mooie plek bij de schrijfwedstrijd van uitgeverij Ploegsma zorgde voor een stroomversnelling in het schrijfproces. "Goed begin, prettige schrijfstijl” , stond er in het jury-rapport

Waar gaat het over?

Stel je voor dat je kon tijdreizen en ongezien een kijkje kon nemen in het verleden. Gewoon door een bril op te zetten. Melle komt in het bezit van zo'n speciale tijdreisbril. Wanneer hij die op zet, komt hij terecht in de achttiende eeuw. Het is het begin van een spannend avontuur over verboden boeken, haperende tijdreisbrillen en het waarmaken van dromen.  

Fragment

 

Het was een oerlelijke bril. Melle lag op zijn bed en bekeek het ding nog eens van alle kanten. De bril had joekels van ronde glazen die ook nog eens zo dik als jampotten waren. Melle zette het ding op zijn neus en probeerde er doorheen te kijken. Maar hoe hij ook zijn best deed, zijn kamer was één grote wazige bende. Het lukte hem niet om de boel scherp te zien. Op zich was dat niet vreemd, want dit was geen gewone bril. Er was iets bijzonders mee. Als hij het verhaal moest geloven zou er zo meteen iets vreemds gebeuren. Melle bleef daarom een tijdje stil liggen wachten. Toen er na een minuut of tien niets bijzonders was gebeurd, was hij het beu. Zie je wel, dacht hij boos, natuurlijk doet hij het niet. Het liefst zou hij het ding in een hoek van de kamer gooien. Hij had zich beet laten nemen.  

Op weg naar publicatie

Voordat Melle en zijn tijdreisbril -  het verboden boek ook daadwerkelijk in de boekhandel ligt, zijn er nogal wat stappen te nemen. Uiteraard moet ik het verhaal eerst afmaken. En dan moet het nog uitgegeven worden. Bij een reguliere uitgever? Of geef ik het in eigen beheer uit? Er is nog veel niet duidelijk. En het kan nog alle kanten op. Welke kant het wordt? Ik hou je hier op de hoogte.