Noortje

"Schrijven en lezen vormen de rode draad in mijn leven"

Het begon met een brief

De liefde voor teksten zat er al vroeg in. Met mijn opa schreef ik altijd brieven, waarbij ik dan ook altijd een gedichtje of verhaaltje mee stuurde. De ene keer was die poging beter geslaagd dan de andere. Het belangrijkste advies dat mijn opa mij dan altijd meegaf was dat ik altijd moest blijven doorzetten, want "die dichtader moest blijven vloeien". Als je het zo bekijkt is het eigenlijk best logisch dat ik uiteindelijk Nederlands ben gaan studeren. 

In mijn studie en in mijn werk in een boekhandel (er gaat niets boven de geur van een vers boek) kon ik mijn liefde voor boeken en literatuur kwijt.  En in mijn werk als medewerker PR en communicatie in het onderwijs, leerde ik om teksten in allerlei vormen en maten te schrijven. Toen ik uiteindelijk in 2009 mijn eigen tekstbureau startte kon ik mijn schrijfambities nog beter kwijt door verschillende soorten zakelijke teksten te schrijven. 

Blogs, columns en recensies

 

Na verloop van tijd ben ik ook gaan bloggen. Zo kon ik op een nog creatievere manier omgaan met woorden en teksten. De blogs gaan over allerlei onderwerpen die ik op een creatieve, verrassende of humoristische manier belicht. Niet geheel verrassend gaan de meeste blogs over taal. Daarin deel ik leuke weetjes, handige tips of achtergronden over allerlei taalkwesties met de lezers. 

En ook bij het bloggen komt de liefde voor boeken en lezen weer om de hoek kijken. Ik schrijf namelijk ook boekrecensies en blogs over lezen. Meer hierover lees je op mijn pagina blogs 

Kinderboek

 

Boeken en schrijven vormen dus echt een rode draad door mijn leven. Mijn nieuwste uitdaging is dan ook niet heel verrassend, maar laat beide passies weer samenkomen: het schrijven van boeken. Binnenkort verschijnt mijn eerste kinderboek: Melle en zijn tijdreisbril- Het verboden boek.