Tekstbureau Noortje de Kok

Tekstbureau Noortje de Kok

Voor teksten die het verschil maken

Schrijven is vaak moeilijker dan je denkt. In je hoofd weet je wat je wilt zeggen, maar je krijgt het niet goed op papier. Hoe schrijf ik een vlotte tekst? Hoe houd ik het kort en krachtig? En als het dan uiteindelijk op papier staat, blijven er vragen opduiken. Lopen die zinnen eigenlijk wel lekker? Zitten er nog spelfouten in? Bij grote en kleine vragen op het gebied van tekstschrijven kan ik je als tekstschrijver verder helpen.  Met advies en tips of door je tekst onder handen te nemen. Of, als je wilt, je teksten in zijn geheel voor je te schrijven. 

Kan het zo de deur uit?

Soms ben je zelf blind geworden voor je eigen tekst. Na al die uren schrijfarbeid, kun je niet meer met een frisse blik naar je document kijken. Dan is het handig om er een ander naar te laten kijken. Ik haal er eventuele foutjes uit en zorg dat alles lekker loopt. Zo schrijf je wat je wilde zeggen.

Zoiets ... maar dan anders

Soms weet je precies wat je wilt zeggen, maar de vorm is nog niet helemaal goed. Je tekst is bijvoorbeeld te lang of de toon moet anders. Pakkender, aantrekkelijker of doelgerichter. Laat je tekst door mij (her)schrijven tot bijvoorbeeld foldertekst, persbericht of webpagina.

En in begrijpelijke taal

De valkuil van iedereen die voor zijn werk teksten schrijft. Je vervalt al snel in jargon en zakelijk taalgebruik. Maar wil je een breed publiek bereiken, dan moet je je boodschap ook helder en in ‘gewone taal’ kunnen formuleren. Ik ga graag de uitdaging aan om zakelijke documenten te herschrijven tot begrijpelijke en toegankelijke teksten.

Voor wie schreef ik teksten die het verschil maken?

PR-materiaal en websiteteksten voor verschillende onderwijsinstellingen,
Recensies over boeken en blogs over lezen op boekenplatforms
Interviews en artikelen voor Weekblad De Schakel

Wil jij ook heldere teksten?

Neem dan eens contact met me op. Ik help je graag om heldere, begrijpelijke en prettig leesbare teksten te schrijven.